Welcome Guest ( Log In | Register )

CONVERTOR UNIVERSAL SIMULATOR AIR FOIL

> Regulament de postare

Nu este permisa atasarea fisierelor mai mari de max.1Mb/poza si maxim 12poze/post rezolutia maxima 900/500; video max.10Mb/fisier, pentru fisiere arhivate zip, rar sau pdf marimea maxima admisa este de 30Mb/post. Nu sunt permise link-uri pentru poze, exista posibilitatea de atasare a pozelor, va rugam sa o folositi. Folositi litera mare la inceput de propozitie/fraza si acolo unde este necesar, fara prescurtari tip chat sau alte simboluri decat cele care sunt disponibile in forum. Posturile care nu se incadreaza vor fi sterse fara preaviz.

3 Pages V  < 1 2 3  
Reply to this topicStart new topic
> Motoare De Colectie, Pagini de manual si review-uri
Eraser
post Jun 1 2010, 08:29 PM
Post #25

maistru

Group: Members
From: Bucuresti
Member No.: 139
Hobby:aeromodelism

Club:xxx

QUOTE (Mihai Apostol @ Jun 1 2010, 06:04 AM) *
Intre timp am descoperit si manualul in original ce insotea motorul, cateva specificatii ar fi:
- bujie: Rossi 5-6, Enya 5 pentru temperatura ridicata si mult nitro / Rossi 4-5, Enya 4-5 pentru temperatura mica si amestec slab de nitro;

ps Eraser daca esti de acord as schimba titlul topicului in Motoare vechi sau de colectie, ce zici?

Da, sunt de acord cu schimbarea titlului in "motoare de colectie".

Interiorul motorului arata foarte bine, pistonul arata ca nou. Oricat l-ai curata, se va vedea uzura de pe capacele din teflon de la capetele boltului. La tine arata ca noi, deci motorul e "ca nou".

Pune o bujie Enya 3 ca tina relantiul cum trebuie. La motorul meu Enya 46-4C, aceasta este bujia recomandata. In lipsa, poati incerca cu un OS A3, dar iti spun, cu Enya 3 va merge bine pe toata plaja.

Sunt impresionat de performante, pentru un 4 timpi, urca extraordinar in ture. In ziua de azi, Magnum-ul 52 tot in 4 timpi face 9300rpm cu elice 12x6 si 15% nitro, iar daca ii pui elice 10x7 ii sar arcurile de la supape si se alege prafu'. E adevarat ca fata de designul traditional, HP-ul nu are distributia cu miscare alternativa, ceea ce ii creste randamentul (nu se mai misca supapele in sus si in jos, nu se mai cheltuie efort cu comprimarea arcurilor si cu frecarea dintre cama si palpator). Probabil ca cel mai bine s-ar simti cu o elice 12x5 - 12x6 sau 11x7.

L.E. Vad ca si Abburo a postat simultan si a indicat o bujie mai calda.
In mod normal, la orice motor, atunci cand bujia este corect aleasa, daca esti cu acceleratia deschisa la 1/3 si scoti fisa de la bujie, nu trebuie sa se simta o scadere a turatiei.

This post has been edited by Eraser: Jun 1 2010, 08:45 PM

--------------------
Multiplex MC3030, Futaba FC-28 35MHz - CH 65, CH 71

Mai multe modele. Vezi AICI
Go to the top of the page

+Quote Post
Mihai Apostol
post Jun 2 2010, 07:02 AM
Post #26

alias ikonet

Group: Root Admin
From: Bucuresti
Member No.: 183
Hobby:automodelism

Club:ARdM

Am sa incerc o bujie mai calda, cam asa suna si functioneaza motorul:

--------------------
Go to the top of the page

+Quote Post

3 Pages V  < 1 2 3
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 9th September 2010 - 04:53 PM