CONVERTOR UNIVERSAL
SIMULATOR AIR FOIL Nu este permisa atasarea fisierelor mai mari de max.1Mb/poza si maxim 12poze/post rezolutia maxima 900/500; video max.10Mb/fisier, pentru fisiere arhivate zip, rar sau pdf marimea maxima admisa este de 30Mb/post. Nu sunt permise link-uri pentru poze, exista posibilitatea de atasare a pozelor, va rugam sa o folositi. Folositi litera mare la inceput de propozitie/fraza si acolo unde este necesar, fara prescurtari tip chat sau alte simboluri decat cele care sunt disponibile in forum. Posturile care nu se incadreaza vor fi sterse fara preaviz.
![]() ![]() |
May 31 2009, 06:46 PM
|
|
![]() maistru ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 223 Joined: 16-September 08 Member No.: 502 Hobby:modelism feroviar ![]() |
Multumesc!
In atelierele PanArin a sosit de curand o locomotiva electrica BR 140 de la Roco. Furnizorul este Obiwan, locomotiva fiind foarte accesibila ca pret. Sitemul de iluminare are insa numeroase lacune. Prismele foarte lungi, pana la mijlocul locomotivei, duc la pierderea intensitatii luminoase si la disiparea luminii in cabina de pilotaj si in cea anterioara. Astfel am refacut instalatia de iluminare pe baza de leduri alb cald si rosu, functie de directia de mers. Pentri inceput am ajustat lungimea prismelor pana la intrarea in prima zona de izolare optica (pana la primul perete separator de pe plafonul locomotivei). Pentru ca dupa primele teste am descoperit pierderi mari de semnal luminos si propagare in cabine in mod exagerat, am matisat prismele cu folie de staniol de bucatarie. La capat le-am izolat pe margini cu autoadeziv negru pentru la lumina sa nu mai scape pe langa prisme. Pe mijlocul locomotivei am facut o placa de circuit pe care am plantat ledurile, in antiparalel doua cate doua, alimentate in serie cu becurile originale ale locomotivei pe post de rezistor. Becurile sunt plasate in locuri libere sub placa de circuit, astfel incat sa nu duca la topirea caroseriei daca se supraincalzesc. Desi pare un lucru simplu si usor de facut, proiectarea si gasirea solutiei optime pentru aceasta locomotiva a durat destul de mult din cauza complesitati si sinuozitatii traseului de ghid optic. In final, rezultatul este foarte bun. La tensiunea cea mai mica aplicata sinelor, inca inainte de a pleca de pe loc, luminile se aprind. Nu se pai propaga nici-o unda de lumina in cabina anterioara, iar in postul de conducere apare o lumina alb cald pe mersul inainte. This post has been edited by Prognosis: May 31 2009, 06:47 PM -------------------- |
|
|
|
Jun 3 2009, 09:27 AM
|
|
![]() maistru ![]() ![]() ![]() Group: Members Posts: 223 Joined: 16-September 08 Member No.: 502 Hobby:modelism feroviar ![]() |
In sfarsit am reusit sa pun in practica modificarea tractiunii locomotivei. Am inlocuit motorul Tillig original cu unul rebobinat de mine astfel incat in acest moment locomotiva ruleaza cu viteza similara celorlalte, la aceiasi tensiune aplicata. Am modificat si soclul sasiului greu, pentru introducerea unui alt motor mai mare si mai puternic. Initial am vrut sa pun un motor de Roco in 5 poli insa acesta era prea mare ca sa-l pot adapta eficient fara sa afectez prindearea cutiei locomotivei pe sasiu. Pana la urma am ales sa rebobinez un motor nemtesc de xerox, la dimensiuni acceptabile. Practic are aceleasi dimensiuni cu motorul chinezesc de BR 01-03 Piko dar este mai robust, cu magneti mult mai puternici si bucse de bronz pe nuca, silentios, pe carbuni ce pot fi usor inlocuiti.
Iata si un mic filmulet cu rularea in probe... This post has been edited by Cristian Marin: Jun 3 2009, 01:04 PM
Reason for edit: folositi optiunea Insert: YouTube
-------------------- |
|
|
|
Jun 16 2009, 10:50 AM
|
|
Un film cu rularea LDE 060 DA si alte electrice modificate genetic...
This post has been edited by Jimmy: Mar 18 2010, 07:30 PM -------------------- |
|
|
|
Aug 23 2009, 05:58 AM
|
|
MSTS - simulatorul meu
Pentru ca am prins tare drag de simulator, pentru ca vreau sa fac Diorama de la Slobozia in mediul virtual, ma bate gandul sa fac un pupitru de comanda simplu cu manetele corespunzatoare ca sa nu imi mai prind urechile in taste. Am o gramada de tastaturi DTK Vreau sa fac un mic pupitru bazat pe conexiuni paralele, derivate dintr-o tastatura si conectate la butoane. -------------------- |
|
|
|
Aug 26 2009, 06:51 AM
|
|
-------------------- |
|
|
|
Sep 25 2009, 11:13 AM
|
|
Aseara am redescoperit filmele uitate in calculatorul vechi, filmele din perioada in care diorama era doar o placa de osb cu cateva linii puse pe ea. Orasul din sufragerie era numai in mintea mea. Nostalgia acelor vremuri m-a invadat si am vizionat aceste filme cu inima stransa dar cu fericirea implinirii uni vis. De aceea urez succes celor ce lucreaza la dioramele lor si le doresc implinirea acestui vis exact asa cum si-l doresc.
Am postat aceste filme vechi, facute cu telefonul, la inceputul dioramei de la Slobozia http://trenulete.info/primul-film-facut-pe...toarei-diorame/ http://trenulete.info/category/filme/epoca-dioramei/ http://trenulete.info/category/filme/chanal-mogulus/ -------------------- |
|
|
|
Feb 22 2010, 07:39 PM
|
|
|
mester ![]() ![]() Group: Members Posts: 78 Joined: 28-July 09 From: Galati-Romania Member No.: 2,685 Hobby:aeromodelism ![]() |
Uimitor!De-a dreptul uimitor!Ai petrecut asa de mult timp facand pana si cele mai mici detalii,cum ar fi pietricelele de pe mariginea sinei.
Poti sa ne dai un pret estimativ al dioramei?Cam cati bani ai investit in acesta pasiune,doar prin acest orasel? -------------------- Teorie este atunci cand stii totul, dar nu merge nimic.
Practica este cand toate merg, dar nu stii de ce. Montajele mele imbina teoria cu practica: nu merge nimic si nu stiu de ce. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 6th September 2010 - 10:01 PM |