Welcome Guest ( Log In | Register )

CONVERTOR UNIVERSAL SIMULATOR AIR FOIL

> Regulament de postare

Nu este permisa atasarea fisierelor mai mari de max.1Mb/poza si maxim 12poze/post rezolutia maxima 900/500; video max.10Mb/fisier, pentru fisiere arhivate zip, rar sau pdf marimea maxima admisa este de 30Mb/post. Nu sunt permise link-uri pentru poze, exista posibilitatea de atasare a pozelor, va rugam sa o folositi. Folositi litera mare la inceput de propozitie/fraza si acolo unde este necesar, fara prescurtari tip chat sau alte simboluri decat cele care sunt disponibile in forum. Posturile care nu se incadreaza vor fi sterse fara preaviz.

Reply to this topicStart new topic
> Rachetomodelism, mic istoric
trueblood
post Oct 16 2007, 05:26 PM
Post #1

modelism.info.ro team

Group: Members
From: Bucuresti
Member No.: 1

Rachetomodelismul apare ca sport dupa dezvoltarea pe plan mondial a rachetelor.
Aportul adus de cercetarile facute de Henri Coanda este de necontestat in acest domeniu, la fel si experimentarea rachetelor facuta de Hans Conrad si Ion Romanul care au conceput rachete in 2, 3 si 4 trepte, astfel Romania este considerata promotoare a dezvoltarii rachetomodelismului pe plan international.
La noi in tara este mentionata prima lansare cu caracter sportiv in anul 1959 de catre elevii liceului Nicolae Balcescu, folosind o racheta 'Pionier' care ajunge la o altitudine de 123m.
Concursurile organizate de prof. Ioan Radu din Targoviste, duc la dezvoltarea rachetomodelismului, primul concurs fiind cunoscut sub numele de Cupa Chindia in anul 1967, munca profesorului se regaseste si in castigarea a primului titlu de campion mondial in anul 1972 in Jugoslavia, dar si prin aparitita a 4 lucrari in domeniu.

cum orice istorie are tot felul de versiuni, va las placerea de a veni in completarea acesteia sau a povestii lucruri necunoscute inca...
Go to the top of the page

+Quote Post
Ioan N. Radu
post Nov 26 2007, 04:27 PM
Post #2

ucenic
*

Member No.: 61
Hobby:rachetomodelism

Va felicitam pentru intentia dumneavoastra de a populariza rachetomodelismul in Romania. Informatiile dumneavoastra sunt de un mare ajutor iubitorilor acestui sport. Ca un pasionat al domeniului istoriei rachetomodelismului si astronauticii romanesti, am unele neclaritati:
1. La afirmatia ca PRIMA RACHETA SPORTIVA a fost lansata in 1959 la liceul Nicolae Balcescu din Bucuresti, doresc sa mi se puna la dispozitie sursa documentara: autor, titlu, ziar, revista, carte, editura, anul si pagina din care sa reiasa DOCUMENTAT afirmatia dumneavoastra. Eu stiu cu totul altceva!?!
2. Ne bucura interesul ca se urmareste dezvoltarea rachetomodelismului etapa cu etapa, tinand cont ca la ora actuala se lucreaza in Targoviste la "ISTORIA RACHETOMODELISMULUI IN ROMANIA". Noi stim ca primul articol (1966), prima demonstratie (1966), primul concurs cu trimitere la minirachete sportive, au fost sustinute de modelistii targovisteni.

Va multumim pentru atentia acordata si va uram succese constante in viitor.
Al dumneavoastra,
prof. Ioan N. Radu

+Quote Post
trueblood
post Nov 26 2007, 04:56 PM
Post #3

modelism.info.ro team

Member No.: 1

Va multumim pentru ingaduinta, suntem onorati sa avem printre noi un profesor experimentat in ce priveste istoria rachetomodelismului.
Afirmatia care se refera la prima racheta sportiva, este un extras din "Enciclopedia educatiei fizice si sportului", editie in 4 volume, am avut la dispozitie copii xerox din capitolul Federatia Romana de Modelism sectiunea Rachetomodelismul din respectiva publicatie, am sa postez exact pasajul care este adus in discutie:

"Prima lansare cu caracter sportiv la noi in tara este mentionata in 1959 si apartine alevilor de la Liceul "Nicolae Balcescu" din Bucuresti. Folosind racheta "Pionier", ei reusesc o altitudine de 123m."

Va multumim pentru vorbele frumoase, suntem deschisi pentru orice demers care poate promova modelismul indiferent de ramura din care provine informatia.

Pentru cei care nu cunosc munca Prof. Ioan N. Radu amintesc aici cateva din lucrari:
- Rachetomodele / editura Ion Creanga - 1972
- ABC Rachetomodele / Tirgoviste - 1976

+Quote Post
lordareol
post Dec 30 2008, 09:19 PM
Post #4

ucenic
*

Member No.: 389
Hobby:aeromodelism

Salut stie cineva de unde pot face rost de o carte de rachetomodelism?
Am ceva experienta insa vreau sa castig mai multa!
Am cautat peste tot cartea domnului Radu dar nu am gasit-o nicaieri.
Cine este in Bucuresti poate ne intalnim sa o trag si eu la xerox.

Multumesc

This post has been edited by mvpricop: Feb 7 2010, 10:56 PM

+Quote Post
czd
post Jan 2 2009, 11:02 PM
Post #5

ucenic
*

From: Baia Mare
Member No.: 327

QUOTE (lordareol @ Dec 30 2008, 07:19 PM) *
Salut stie cineva de unde pot face rost de o carte de rachetomodelism?
Am ceva experienta insa vreau sa castig mai multa!
Am cautat peste tot cartea domnului Radu dar nu am gasito nicaieri
Cine este in Bucuresti poate ne intalnim sa o trag si eu la xerox

Multumesc

Salut am cartea am sa o trag la xerox, mai sint articole prin reviste,Racheta Cutezatorilor,Tehnium .

+Quote Post
Mihai Apostol
post Jan 5 2009, 11:52 AM
Post #6

alias ikonet

Group: Root Admin
Member No.: 183
Hobby:automodelism

Club:ARdM

Am descoperit ca o am si eu, asa ca daca mai esti interesat ti-o pot trage la xerox.

--------------------

+Quote Post
lordareol
post Feb 4 2009, 02:16 PM
Post #7

ucenic
*

Member No.: 389

Da, sigur ca vreau bagati id-ul meu de messenger n1meni ca sa vorbim..
Scuze daca am incalcat regulamentul cu postarea id-ului..

+Quote Post
img
post Feb 6 2010, 06:38 PM
Post #8

ucenic
*

Member No.: 3,192

Folositi litera mare la inceput de propozitie/fraza si acolo unde este necesar, fara prescurtari tip chat sau alte simboluri decat cele care sunt disponibile in forum.
Posturile care nu se incadreaza vor fi sterse fara preaviz
.

+Quote Post
img
post Feb 7 2010, 04:55 PM
Post #9

ucenic
*

Czd imi poti da si mie cartea? Poate poti sa mi-o trimiti prin maill sau sa mi-o tragi la xerox.
biggrin.gif plz rolleyes.gif

+Quote Post
czd
post Feb 7 2010, 10:34 PM
Post #10

ucenic
*

From: Baia Mare
Member No.: 327

Da,trimite un PM cu nr.de telefon.

+Quote Post
img
post Feb 26 2010, 05:48 PM
Post #11

ucenic
*

Czd nu ai primit mesajele cu adresa mea de maill?
Respect

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 6th September 2010 - 10:55 PM